Keep Educating Yourself
- Pepa Lorite
- 1 dic 2015
- 2 Min. de lectura

Actualment a les escoles va creixent la demanda en els i les docents de generar gran quantitat d’evidències gràfiques de les activitats, sortides i esdeveniments que es fan amb els i les alumnes al llarg del curs. Ja sigui per nodrir l’espai web, el moodle o el bloc de l’escola, o bé per lliurar als pares a final de curs, el cert és que conèixer recursos pel tractament de la imatge digital i saber-los utilitzar, ens facilitarà molt la feina a l’hora de fer composicions, muntatges, vídeos... Es podria dir que la sentència KEEP EDUCATING YOURSELF continua més viva que mai.

Així doncs, saber treure’n el màxim rendiment al material fotogràfic propi que anem generant ens serà de molta utilitat, tant si volem crear material didàctic nou (totalment adaptat a les necessitats de l’alumnat) com si necessitem fer adaptacions curriculars específiques.
Gràcies a internet, avui en dia hi ha molts recursos a la xarxa per a qualsevol persona amb una mica de ganes i paciència: webs, blocs, tutorials.... També es poden fer cursos presencials o semipresencials. Independentment del format, el propi procés d’aprenentatge marcarà si ha estat un aprenentatge significatiu i funcional. Perquè ho sigui, dos són els elements clau: prendre consciència del procés i valorar-lo per sobre dels resultats.
Si no es vol promoure un aprenentatge merament superficial, l’alumnat ha de prendre consciència de les seves decisions, del seu treball i a més, sentir-se responsable. D’aquesta manera l’estem apoderant perquè està prenent consciència de les pròpies capacitats. I per fer-ho, cal respectar el propi procés ja que com en JOAN DOMÈNECH ens recorda, aprendre és un procés lent (exceptuant aprenentatges molt concrets de coses que fem puntualment o de manera molt tècnica). Si no es dona importància als aprenentatges fets en profunditat, respectant els ritmes pedagògics i maduratius de les persones, ens trobem amb escoles, facultats, universitats tristament envaïdes pel fer més, fer abans i fer més ràpid (que no millor, com diria HONORÉ).
Centres amb un fantàstic discurs elaborat sobre l’aprenentatge significatiu i la importància que aquest sigui funcional i amb sentit, i que en realitat, no ofereixen altre cosa que aprenentatges superficials, centrats en proves i exàmens (quantes més millor) i que s’esvairan tant ràpid com s’han après.
Recomanacions de La Pelos
TUTORIAL: 3 FORMAS DE RECORTAR UNA IMAGEN EN PHOTOSHOP Cs6. Publicat per IG
Tutoriales y curiosidades, que es presenta com “un canal donde encontraras tutoriales de ayuda, principalmente tutoriales especializados en personalización y en edición”

NEURONILLA ens explica les sis etapes d’un procés de creació, tot i que no sempre es donen totes, ni en el mateix ordre. Amb el programa anterior es podrien, per exemple, treure els píxels blancs que hi ha al voltant del logo de Neuronilla.
EL LOBO. Un conte fet amb imatges retocades amb el photoshop i muntat amb el moviemaker.
Comments