Un disseny estimulant i sense justificar
- Pepa Lorite
- 27 sept 2015
- 2 Min. de lectura

LEARNING AND TEACHING és un blog que parla sobre educació des d'una perspectiva constructivista del procés d'ensenyament-aprenentatge durant l'etapa d'educació infantil. El punt de partida, com no podia ser d'una altra manera, ha estat el seu disseny.
Un disseny acollidor on l'infant és el protagonista
Per donar èmfasi a la importància de situar a l'infant en el centre de tot procés d'e-aprenentatge he utilitzat la franja superior per recollir el nom dels i les alumnes que vaig tenir el plaer d'acompanyar durant el darrer curs escolar. Una de qualitats principals per acompanyar als infants és la necessitat de generar un ambient acollidor i amable. És per això que he utilitzat una combinació de colors càlids, com els verds, els vermells i els marrons. Les tonalitats verdes ens connecten a la natura i ens transmeten equilibri, pau i harmonia. A més, es combinen amb tons vermellosos foscos que ens parlen de la passió i la vitalitat que hom necessita i sent quan està en contacte amb la petita infància.
Un disseny senzill i bonic
S'ha buscat quelcom senzill. De la mateixa manera que no cal sobrestimular als infants, tampoc cal saturar d'imatges el blog. Si bé és cert que podia haver utilitzat imatges perfectes i precioses de les plantilles que m'ha ofert la plataforma, he optat per creacions pròpies que, lluny de tenir valor des del punt de vista tècnic, són perfectes obres imperfectes plenes de sensibilitat estètica i càrrega emocional. Un exemple el trobem en la peça que forma part del fons de pantalla que ens recorda que cal educar a través de la bellesa.
Un disseny sense justificar
Aspectes com el tipus de lletra que he triat, força rodona i de tamany 14px "clara i gran",
així com la tria de no justificar els textos o la separació entre les línies intenten garantir la legibilitat del blog així com seguir les directrius per a materials de Lectura Fàcil publicades per la IFLA (International Federation of Library Associations).

"Per què s'ha d'educar a través de la "bellesa"? No només perquè produeix satisfacció i felicitat (...) sinó per fer-nos nosaltres mateixos millors persones en contacte i fusió amb la bellesa que porten les obres d'art, però que reconeixem també en la naturalesa i en les mateixes persones. ¿Per què ens fan millors? Perquè afecten, impressionen, modifiquen, engrandeixen, matisen o modelen la nostra sensibilitat, que és tant part de nosaltres com la nostra intel·ligència, (...)" (POZO, 2014).
Comentários